Pepř černý celý Kotányi
Plody pepřovníku černého, latinsky Piper nigrum, které se sklízí v nedozrálém stavu, se nazývá pepř černý celý.
Pepř se používá jako univerzální koření všude ve světě a ve všech kuchyních. Černý pepř je báječný zejména s hovězím steakovým masem. Dochutí polévky, omáčky, saláty, masa… Používá-li se pomalu, pepř dodá jedinečnou chuť na dezerty a čokoládu. Pouze čerstvě namleté kuličky pepře zachovají to správné aroma. Může se také rozdrtit v hmoždíři.
Zlepšuje trávení, urychluje metabolismus a stimuluje spalování tuků. Odstraňuje nadýmání, pomůže na střevní potíže a podporuje srdeční činnosti. V ajúrvédě se využívá jako detoxikant.
Zlepšuje trávení, urychluje metabolismus a stimuluje spalování tuků. Odstraňuje nadýmání, pomůže na střevní potíže a podporuje srdeční činnosti. V ajúrvédě se využívá jako detoxikant.
Hmotnost: 600 g